PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Eurosong, tokrat strokovno

5.05.2007

Vsako leto se vedno znova začnejo pogovori o tem, kako banalen je Eurosong. Predvsem se smejimo paktom med državami. Derek Gatherer je mož, ki je lani ponudil strokovno analizo, po kateri je napovedal zmago pesmi BiH (Lejla – Hari Mata Hari), ki se je na koncu uvrstila na tretje mesto.

Kar je bolj zabavno, izdelal je jasen statistično zasnovan diagram paktov: Vikinški imperij, Balkanski blok, Anglo-irski sporazum, ipd., ki je bil objavljen v včerajšnjem Vikendu, tukaj je malo bolj grda različica diagrama paktov in napoved za 2007, tukaj pa širša analiza iz l.2006.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 5.05.2007 ob 06:12 pod Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Eurosong, tokrat strokovno”
 1. blitz - 7.05.2007 ob 18:47
  blitz

  Joj, kako je to komplicirano. Eurosonga sicer ne gledam, sem pa lani spremljal glasovanje in sem bi, ja, presenečen, da ta balkanski blok res obstaja – Hrvati, Srbi in Bosanci si dajejo glasove, kot bi ne bilo vojne. Pa ne vem, ali gre za balkansko zvezo, ali pa je vsem všeč podobna glasba.

  Vsekakor so pa lani heavy metalci pokazali, kaj pomeni združena Evropa. Bravo.

  P.S.: Kot najboj drastične kuhinje se pa spomnim zadnjih Jugoslovanskih kvalifikacij za Evrovizijo 1991. Bebi Dol alias Big Bird.

 2. perica - 8.05.2007 ob 04:58
  perica

  Meni je bilo neverjetno, ko sem slisal kakšna kuhinja je pripeljala Danijela in njegovo Đuuuuuuu u u li na Eurosong.

  Mišo Kovač je razlagal v oddaji Nedjeljom u 2 na HTV… Po njegovih besedah je Mišo imel hud komad, ki naj bi ziher zmagal, šlo je baje za neke hude zvočne harmonije…
  Toda glavni konkurenti (ne spomnim se kateri) so povlekli neke vezice med tehniki prenosa in so poštelali, da folk v dvorani sliši Mišov komad v polnem sijaju, medtem ko je istočasno cela Jugoslavija poslušala zelo osiromašeno verzijo, le njegov (beden) vokal in še dva inštrumenta.

  Takoj po odpetem komadu, ga je poklical kolega iz voting štaba in vprašal “Pa šta to bi, majstore, kakva je to bijeda od pjesme?”
  Hitro mu je bilo jasno, da so ga zajebali, zato je taistemu kolegu naročil, naj poštela voting rezultate, oz. odvzame točke prascem, ki so ga ogoljufali in jih da tretje uvrščenemu – Danijelu.

  In smo dobili Đuuuu-u-u-li !!!!
  :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !