PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Imitator

10.05.2007

V modernem stand-upu je veliko komedijantov-imitatorjev in tistih, ki svoj nastop vsaj delno popestrijo s kakšno impresijo. Francisco pa Caliendo zadnjih nekaj let tukaj kraljujeta, pridružuje se jim nekaj mlajših, prihajajočih komikov.

Kot popestritev bloga, a še vedno v mejah komedije v one man izvedbi, tole objavo posvečam vsem čudakom, ki se z najbolj poceni tehniko snemajo doma ali v improviziranem studiju, oponašajoč nekoga ali nekaj. Sigurno veste o kom govorim, jaz jih kličem youtube impressionists.

Pravzaprav, ne vsem. Posvečam jo le enemu, katerega sem izbral. Za ostale pač kliknite sem in prezrite prva dva zadetka. Veliko jih je zares dobrih. Ni mi prav jasno v čem je fora, da mnogi tekmujejo koliko likov lahko zaigrajo v čim krajšem času. Čim več likov, to razumem. Čim hitreje…?!

YouTube slika preogleda

 

Dave Coyne Lugi je tisti, čigar delo me je najbolj osupnilo. Nikoli ne pišem fan mailov, toda ob ogledu zgornjega videa sem spontano napisal nekaj vrstic pohvale in svoje videnje te veščine. Odpisal mi je in potrdil mojo tezo: “Yeah, attitude is the key.”

Razlika med tistimi, ki se pačijo oponašajoč Borata, in D.C. Lugijem, je ravno v odnosu, pristopu. Cilj ne sme biti perfektno oponašanje glasu in mimike, ampak je treba postati oseba, ki jo oponašaš.

On JE Cristopher Walken. Pogled v njegovih očeh… Noro. Poleg tega je ustvaril super koncept (Snakes on a plane), kar je še en dokaz, da veliko premišlja o izdelkih in ne bluzi nekaj tja v dan.

Priporočam ogled vseh njegovih izdelkov, čeprav je zgornji video top of the pops.


 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 10.05.2007 ob 04:24 pod Video, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Imitator”
 1. Nina - 11.05.2007 ob 18:20

  Res je dober, hvala za tole :)

 2. blitz - 13.05.2007 ob 09:17
  blitz

  Genijalen – saj nisem siguren, da sem vse prepoznal, ampak Jack je odličen, remek delo, Joe pa tudi. za četrtega pa nisem siguren, kdo je: morda Humphrey ali pa harvey?

 3. perica - 13.05.2007 ob 16:24
  perica

  Ni za kaj. Ne, najmanj prepoznaven in najslabše zaigran karakter je DeNiro. Ne glas ne mimika nista do konca izdelana.

  Drugače pa je v enem drugem skeču ponazoril, zakaj DeNiro dela zanj značilne face – med igranjem vsake scene nekdo drži pasji drek tik pod DeNirovim nosom.
  Ta fora me je vrgla na rit ! :)

 4. blitz - 13.05.2007 ob 17:51

  sem pomislil na De Nira, predvsem iz filma Prebujanja.

Komentiraj