PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Velikani stand-up komedije

3.10.2007

Nova kategorija: Velikani stand-up komedije.

V kategoriji Velikani bom, podobno kot v kategoriji Stand-up comedy bits & routines, predstavljal stand-up komedijante po lastni izbiri, kjer bom poleg video posnetka pokomentiral vsakega komedijanta.

Razlika med kategorijama je v tem, da s SUCB&R predstavljam širši publiki precej neznane komedijante. Tam pozornost precej posvečam vsebini predstavljenega posnetka, prek katerega poskušam okarakterizirati, pa tudi ovalorizirati določenega komedijanta. In včasih spotoma razložiti kakšen pojem ali trik.

V kategoriji Velikani pa bom pisal predvsem o komedijantu samem, o njegovem slogu, delu in vlogi, ki jo je odigral/jo igra v svetu stand-up komedije. Trudil se bom izbirati slogovno čim bolj raznovrstne komike. Vsakršna ocena vrednosti bi tukaj bila odveč, saj bo šlo za velemojstre. Verjetno pa se ne bom mogel upreti kakšni preferenci ali dvema.

Zabava in učno gradivo obenem.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 3.10.2007 ob 18:21 pod Komedija, Stand-up comedy, Velikani stand-up komedije, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Velikani stand-up komedije”
 1. Stric Bedanc - 4.10.2007 ob 09:40
  Stric Bedanc

  Tomideli, Perica. Bom končno spoznal več kot tri stendaperje

  /ducks and runs

  :mrgreen:

 2. Fetalij W. Tyschew - 4.10.2007 ob 10:23
  Fetalij W. Tyschew

  podpiram… tud k mojmu opusu poznavanja boš pripomogel :P

  lp

 3. sašo - 4.10.2007 ob 12:54

  sweeeeet

  …no to je nakak use kar sm hotu povedat…

  :D
  lp

 4. buba švabe - 5.10.2007 ob 21:02
  buba švabe

  Komaj čakam. Večino poznam verjetno samo tako malo preko par posnetkov z youtuba. Verjamem, da bodo moja obzorja s to kategorijo razširjena. :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !