PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

No Country For Old Men (2007)

10.01.2008

[Vsebuje blažje spoilerje!]

No Country For Old Men. Z velikimi pričakovanji sem si včeraj ogledal film, ki so ga uporabniki IMdB uvrstili med najboljše filme vseh časov.”1” Moja pričakovanja so bila v precejšnji meri izpolnjena.

no_country_for_old_men_coen.jpg

Začetek filma me je, zaradi lokacije dogajanja in števila mrtvih, spominjal na nekakšno Coen brothers meet Leone and Tarantino zmes, ampak nadaljevanje je odkrilo, da sta brata Coen pri tem filmu še kako ostala zvesta sebi in svoji izhodiščni tematiki, žanru in jasno, naraciji. Ne vem zakaj (mogoče zaradi instantne popularnosti tega filma, mogoče zaradi odštekanosti filma Ladykillers) sem mislil, da sta tokrat ustvarila nekaj drugačnega.

Absolutno sem se zmotil. Sredi filma mi je postalo jasno, da je No Country For Old Men pravzaprav izrez najbolj napetih delov njunega prvega filma – Blood Simple.

Obilica slastnih”2” statičnih kadrov postreže s kupom enkratnih trenutkov in zanimivih osebkov, ki, vodeni z lastnimi nagoni in interesi, kot lutke poplesavajo v ritmu, ki ga narekuje tipična koenska zgodba. Kljub pestrosti likov in dominaciji enega izmed njih, pravo dominacijo pri bratih Coen ima glavni tok dogajanja. Mačka je mačka in miš je miš. Drugače ne more biti. Vse pa je en sam pregon.

  1. ” Trenutno je na 23. mestu, pred tedni je bil na 15.”
  2. “Zato imam rad tudi Eastwoodove filme – nikakršnih brezveznih opletanj s kamero. Poetično, krvavo enostavno.”
  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 10.01.2008 ob 15:59 pod Film, Kritikaka, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “No Country For Old Men (2007)”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !