PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Retrospekta Gromke prvič

31.01.2008

Prvo in najpomebnejše – včeraj smo imeli odlično publiko. Bučan, včerajšnji povezovalec, jih je brez večjih težav segrel za Tina, tudi pred mano in pred Mauhlerjem je bilo slišati, da Bučanovo povezovanje podpirajo.

Nastopov ostalh tokrat res ne morem komentirati, ker iz zaodrja ni bilo možno oceniti kaj se dogaja na odru. Jasno je le, da ni bilo slabih nastopov, da nihče ni flopnil.

S svojo izvedbo sem zelo nezadovoljen. Začel sem živčno, nepovezano, zgubljal sem se. Čeprav je bila Retrospekta, sem se odločil, da bom uporabil le kakšnih 30% starega materiala. Svežega materiala iz šova Akcija! sem uporabil kakšne 3-4 minute, ostalo pa je bil čisto nov, nepreverjen material. In to se je poznalo. Ne zato, ker material sam po sebi rabi dodelavo, ampak zato, ker je bilo razvidno, da nastopa nisem odrsko razdelal.

Po živčnem začetku je sledila ena največjih neumnosti, kar sem jih kdaj izvedel na odru. Pri oponašanju Jorasa namreč pogosto dobim kakšno modrico ali odrgnino, ampak včeraj mi je uspelo z glavo udariti v oster, kovinski vogal podstavka za zvočno opremo. Bolečina je bila neverjetna in je še zdaj prisotna vsakič, ko odprem usta, ker je rana/bunka točno na mestu med ušesom in obrvjo, kjer je čeljust povezana z lobanjo. Bravo, majmune. Če si ti tisti, ki mi je za to sceno posodil očala in je z njimi karkoli narobe, prosim sporoči.

Kakorkoli, na ponovitvi Retrospekte 14. februarja bomo izvajali isti material in do takrat bom naredil vse, da izboljšam izvedbo. Vmes pa so še trije stand-up nastopi s Komikazami.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 31.01.2008 ob 09:48 pod Komedija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

7 odgovorov na “Retrospekta Gromke prvič”
 1. buba švabe - 31.01.2008 ob 15:46
  buba švabe

  Haha, ampak smešno je pa moralo bit, a ne? Mislim to z zaletavanjem v opremo… :lol:

 2. Perica - 31.01.2008 ob 16:32

  Kakor komu.

 3. drejtsch - 31.01.2008 ob 16:44
  drejtsch

  jst mislim, da je bilo vse zrežirano … Podstavk za ozvočenje iz kovinske palice, stol na ravno pravem mestu, da si se mu mogu izognit in očala od tipa iz prve vrste, ki so izkrivila pogled …

  Profesionalno izveden atentat …

  Ampak pozabli so, da bosanski emo ne obleži kr tako … Le kaj si bodo izmislili 14.2. Bodi pripravljen :)

 4. perica - 31.01.2008 ob 17:07
  perica

  Hehe :mrgreen:

 5. murč - 31.01.2008 ob 23:36

  Preveč si kritičen do sebe, jz nisem opazu nobene treme. Res je da sem stal povsem zadaj, ampak…
  Ja glavo je pa vseen pametno pazit, če ne prej jo boš rabu 14.2 v Gromki (to je mal zastonj reklame)

 6. Perica - 1.02.2008 ob 09:39

  Marko, ni bilo (negativne) treme, bila pa je dekoncentracija in slaba pripravljenost. Ravnokar sem pogledal navdušujoč dokumentarec, ki odkriva, da je temu največkrat tako pri testiranju novega materiala, ne glede na kilometrino.

  “It’s like going to work in your underwear!”, pravi Jerry.

 7. Anya - 1.02.2008 ob 15:26

  Ej bilo je odlično! Če še malo dodelaš, sicer se je rahlo poznala živčnost, ampak vseeno je bilo zabavno, sploh tisto z očali. Upam da se kmalu pocajtaš pa da un revež nima čist skrivlenih očal. Ampak Gromka zmeri zmaga, kar redno hodim in je vedno super! Tebe sem poslušala prvič pa si bil kr zmagovalen! Dbest…kr korajžno naprej, podpiramo! LP:)

Komentiraj