PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Retrospekta drugič

15.02.2008

Včeraj se je zgodila ponovitev stand-up comedy šova Retrospekta. V Gromko se je nagnetlo skoraj 200 ljudi. Več enostavno ni šlo. Veliko jih je ostalo pred vrati, baje okrog 100. Organizatorja, Klemen in Tin, sta nekako računala, da bo tudi ob ponovitvi šova Gromka polna, a nista mogla vedeti, da bo tak naval. Ja, 2€ je dandanes res simbolična vsota.

Zmenili smo se za vrstni red: Tin, jaz, Ivan in na koncu spet Klemen M. Spet sem torej bil preveč odrezan od dogajanja na odru, da bi kakorkoli ocenjeval nastope. Razen svojega, seveda, ki je vnovič bil tako-tako. Nič boljši od tistega na prvi Retrospekti. Nastopil sem precej nevživeto in neprepričljivo, enostavno nisem imel gripa. Nazadnje sem s sabo zares bil zadovoljen v KUDu FP, ob ponovitvi božičnega šova.

Po odzivih, ki sem jih zbral, noben od nastopajočih včeraj ni ravno blestel. Dogodek je bil uspešen in na splošno ok, saj je polno bajto lažje nasmejati, ampak ni bilo “noro dobro”, kot bi moralo biti ob takšni in tako številni publiki. Ledeno mrzel backstage zveni kot beden izgovor, toda mislim, da je vplival na razpoloženje nastopajočih. Ko sem stopal na oder, sem imel občutek, da iz hladilnice stopam v dimnico.

Glavni vzrok za moj slabši nastop pa je ta, da nisem jasno zastavil krivuljo točke. Tudi s pripravo sem tokrat eksperimentiral in eksperiment se ni izplačal. Zato je bilo videti, kot bi si na odru še zadnjič naglas ponavljal stvari. Beda. Šola za v bodoče.

Na prizorišču je bila ekipa RTVSlo, prispevek o dogodku lahko vidite v naslednji Štafeti mladosti.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 15.02.2008 ob 23:52 pod Komedija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Retrospekta drugič”
 1. neja - 16.02.2008 ob 16:20

  meni se je zdelo noro dobro:)
  so me bolela lica od smeha:)

 2. TinVodopivec.com - 17.02.2008 ob 14:26

  tudi jaz nisem dobil občutka, da bi bilo tako-tako. po mojih odzivih je bilo ogromno ljudi navdušenih in že komaj čakajo da pridejo spet na stand up oz. prav iščejo kje se nas da znova videti. folk mi je govoril, da jih je na koncu že bolela čeljust od smejanja, naslednji dan pa so imeli musklfiber na trebuhu.

  mogoče so izjavo, da nihče ni blestel dali ljudje, ki so nas že videli večkrat, pa vedo da smo mogoče lahko še boljši, čeprav mi je prijateljica, ki je bila že prvič na Retrospekti in me je gledala tretjič rekla, da je bilo tokrat najboljš.

  po izračunu naj bi bilo v klubu okrog 240 ljudi, zunaj pa naj bi jih ostalo še 50, s tem da jih je še ene 20 prišlo potem, ko so bila vrata že zaprta.

 3. Bonny - 17.02.2008 ob 16:01

  Itak, da je bilo super. Čeprav je bila gneča (zunaj so se ljudje najbolj bali, da ne bodo prišli noter), se je za šalo dalo zdržat do konca. Samo da se dogaja.

  Verjetno je res tako, kot je rekel T. – odvisno je, kolikokrat gledaš. Moja lestvica najboljših je bila drugačna kot v KUD-u. To ne pomeni, da je bila slabša, ampak le, da so imena malo obrnjena na poti navzgor. Blesteli ste vsi, eni bolj, drugi manj:).

  Ne morem verjet – ampak bojda me 27. čaka Koper. Pomoje si zaslužim evro za reklamo:).

 4. esniae - 17.02.2008 ob 21:44

  ej, iber je blo, umirala od smeha. nč sekirat :)

 5. Saša - 18.02.2008 ob 23:05

  No, no… Men ste bli pa fajn… Najbolš ti(čeprav po nastopu nisi lih z veseljem sprejel pohvale;P), si mi tut mislim da najbolš nasplošno od vseh(sem gledala že četrtič), pa Tin in Vid sta mi bla super. Ivan pa Klemen pa ne tak…sem pa opazla, da je Klemnu folk velik bolj plosku kot teb npr., sam to je pomoje za to, ker je bil zadnji.
  Lp

Komentiraj