PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

KUD France Prešeren: Last Comic Standing

3.05.2008

Kaj? Stand-up comedy

Kdaj? Četrtek, 8. maj ob 21.30

Kje? KUD France Prešeren

Jaka Mihelič, član Dejmo Stisnt teatra in spiker Radia Študent, se že dalj časa zanima za slovenski stand-up. Pred skoraj tremi leti sem se z njim prvič pogovarjal o sceni, ki je takrat bila v povojih.

Pred kratkim pa se je Jaka, ob 39. obletnici Radia Študent, odločil organizirati nekaj, česar v Sloveniji še ni bilo – stand-up comedy tekmovanje. Poimenoval ga je Last Comic Standing, po istoimenskem ameriškem resničnostnem talent šovu. Toda vse, kar ti dve zadevi imata skupnega, je ime in tekmovalni značaj.

Tukaj gre za enkraten dogodek (povezoval ga bo Boštjan NapotnikNapo), kjer se bo pomerilo 8 komikov. V štartu razdeljeni v pare, nastopimo po 5 minut, publika pa odloči, kdo izmed dveh gre naprej. Nato polfinale in finale.

Pravim nastopimo, ker bo pilotski tandem Murč-Jerković nadomestil prvotno napovedano navezo Težak-Gorenc. Šlo je, kakopak, za taktično potezo, značilno za japonske lisice, katere glavni namen je bil zmesti nasprotnika.

In če že govorimo o soon-to-be-gunned-down-lil-bitchez :mad: , naštejmo še njihova imena: Klemen Mauhler, Klemen Bučan, Tin Vodopivec, Vid Valič, Vanči in Miš.

Strele boste lahko slišali v živo tudi na valovih Radia Študent.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 3.05.2008 ob 23:45 pod Komedija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “KUD France Prešeren: Last Comic Standing”
 1. Stric Bedanc - 4.05.2008 ob 00:19
  Stric Bedanc

  Hočem v živo poročanje prek esemesov, kako bodo japonski strmoglavci klali nedolžno deco :mrgreen:

 2. TinVodopivec.com - 5.05.2008 ob 21:06

  Komikazeeee…. !!!
  you are so going DOWN like chinatown!!!

 3. murch - 6.05.2008 ob 14:34
  murch

  Tinu se že tresejo hlače, najbrž sploh ne bo upal prit:) ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaa

 4. M - 7.05.2008 ob 21:33

  super zadeva, verjamem da bo kvalitetno in obsežno z – vsaj kar se mene tiče – all stars ekipo, ampak 10 eur vstopnine? hmm…

 5. Perica - 7.05.2008 ob 22:39

  Tole je bolj showcase zadeva. Ni toliko atraktivna za tiste, ki poznajo naš material, kolikor za tiste, ki so šele slišali, da slovenski stand-up obstaja, za medije, ipd.

  Opomba: “lil bitchez” sem napisal, preden sem izvedel, da je Vanči punca. Oops! Se iskreno opravičujem, no insult intended.

 6. Stric Bedanc - 8.05.2008 ob 21:43
  Stric Bedanc

  Prčenja se, prčenja se. Držimo pesti in navijamo za zmago Komikaz!!!!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !