PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Ko dosežeš vrh

9.09.2008

Obljubil sem poročilo in video z nastopa v Europarku…

Za seboj imam zdaj že lepo zbirko raznovrstnih nastopov. Med njimi tudi nekaj takšnih, ki so impresivni na tak ali drugačen način, a nikoli nisem imel občutka, da sem blizu vrha. Dolgo se mi je zdelo, da sem na samem dnu, v zadnjem letu dni pa, da sem nekje vmes, da se prebijam in da je pot do vrha še daleč, daleč.

Potem pa je kot strela z jasnega prišel telefonski klic za nastop v mariborskem Europarku, ki je baje bil dogovorjen že pred tedni, a vest o tem je do mene prišla manj kot 3 ure pred nastopom. V Europarku naj bi tistega dne Komikaze nastopili celo večkrat zjutraj in večkrat popoldne.

Ker je ekipa bila razmetana po celem svetu (Tešky je bil v deželi kengurujev, ostali pa razmetani po prostrani Sloveniji), sem po vrsti klicaril Vida, Tina, Bučkota, Mauhlerja… Odzivni čas stendaperjev ob osmi uri zjutraj je kot narodnozabavni šov na RTV Sloveniji – dolg in živce parajoč. K sreči se mi je v drugo oglasil Tin, ki je že bil v Mariboru, in pristal na nastop(e), kasneje sta se oglasila tudi Bučko in Mauhler. Na koncu je izpadlo tako, da sva se proti Europarku in Tinu iz Ljubljane zapotila midva z Mauhlerjem, ki je bojda zaspal dobre pol ure pred mojim klicem.

Z organizatorjem Bojanom smo se glede na situacijo zmenili za dva nastopa zjutraj, dva popoldne. Šlo naj bi za krajše nastope, oba jutranja bi izpeljali vsi trije, popoldne bi pa nastopal le Tin.

Prvi nastop se je odvil po pričakovanjih. Folka sicer ni manjkalo, večidel tridesetih stolov je bil zaseden, okrog njih pa je stalo še enkrat toliko gledalcev. Večina njih je v rokah imela kos zastonjske torte, ki jo je Europark talal ob svojem osmem rojstnem dnevu. Mladi obrazi so bili povečini nasmejani, starejši pa vidno utrujeni. Med publiko je bilo kar nekaj takih, ki pogleda nikakor niso mogli dvigniti s torte na oder. Bilo je veliko okoliškega hrupa.

Tudi zato je naravnost senzacionalni dogodek, ki je sledil pol ure kasneje in eno nadstropje višje, bil tako presenečenje. Prvič v karieri sem začutil, da sem dosegel vrh. Tukaj je nekaj mobiposnetkov že zdaj legendarnega nastopa in vtisov po njem.

YouTube slika preogleda

Montaža: Studio Murč

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 9.09.2008 ob 12:43 pod Avtorsko, Komedija, Sketch comedy, Stand-up comedy, Video, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Ko dosežeš vrh”
  1. TinVodopivec.com - 9.09.2008 ob 23:30

    hudo!
    dosegli smo vrh. čas je da se upokojimo

  2. slave - 10.09.2008 ob 14:50

    a to je blo na wembleyu ko sam gledu une anglikace ko so mel ful folka, sam tle v sloveniji itak ni dvorane pa še folka ni dost, pa tud folk k k bi nastopo pa gledo.jaz bi to tud probo.kje kaka avdicija?slave

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !