PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Gofla! Totalno neskončen talk show

21.09.2008

Mogoče ste opazili jumbo plakate s tem napisom, mogoče ne. Najbrž pa vam tudi v primeru, da ste jih opazili, ni bilo povsem jasno za kaj gre.

Mobitel je lansiral novo akcijo Itak Plus paket za 1 cent/min. V sklopu te akcije so si zamislili neskončen in humorja poln talk show, ki se bo vrtel na spletni strani Itak.si. K sodelovanju s Publicisom, ki dela vse reklame za Mobitel, smo se na Tinovo povabilo odzvali vsi, ki smo imeli čas, voljo in ideje v sferi skeč komedije. Igralske, scenaristične ali ene in druge. Tehnično izvedbo projekta je nase vzela ekipa Majestic5 iz Kranja.

Za realizacijo mojih izvedbeno kompleksnejših skečev, ki so scenaristično že pripravljeni in zahvaljujoč Komikazam”1” precej pestri, znotraj tega projekta žal ni bilo časa. Od mojih zamisli smo posneli le Biznismena, Bicikle po Sloveniji, Kockice, ki so delno tudi Mauhlerjeve, in Videošmorn, ki je bil sprotna ideja. Sproti sem si izmislil tudi lik Sandyja, enega tistih glasbenikov, ki s sintisajzerji in na playback razveseljujejo Slovenijo. Sandy je, tako kot mnogi drugi kalibri, bil gost v Tinovem”2” talk šovu Gofla!,”3” zgoraj našteti pa so nekateri izmed skečev, ki na zabaven način prekinjajo pogovor z nevsakdanjimi gosti v studiju. Celotno zadevo popestrijo tudi precej izvirne ideje, kot je Kekčeva vzporedna oddaja, ki uči kako postati gangster, ali “avdicija”, ki pojasni kako je Tin postal voditelj tega šova.

Največji problem tega projekta je bil ta, da smo zeleno luč za snemanje dobili zelo pozno. Le dva tedna pred predvajanjem. Potreba po materialu pa je bila ogromna. Vsak, ki se je kdaj ukvarjal z video ustvarjanjem ve, kakšna misija nemogoče je ustvarjanje desetih ur materiala v dveh tednih. Le dva tedna za vso snemanje in montažo.”4

Zaradi tega je snemanje potekalo po run and gun sistemu. Večina skečev je temeljila le na ideji, vse ostalo je bilo improvizacija. Precej skečev smo si izmišljevali sproti. Danes se spomniš skeča, ki je karseda enostaven za realizacijo, jutri ga že snemaš. Tik pred snemanjem določiš kdo igra kateri lik in kako se sploh kateri lik kliče. Na ta način seveda ni možno ustvariti kvalitetne komedije. Na ta način se ne ustvarja, pika. Ideja mora dozoreti, scenarij tudi. Snemanje je treba ponavljati dokler izvedba ni sprejemljiva in ne dokler ne zmanjka časa za ponavljanje. Poleg tega, gledalca ne zanimajo pogoji oz. izgovori. Zanima ga le kvaliteta izdelka.

Moram pa reči, da je po videnem sodeč kvaliteta posnetega vseeno presegla moja pričakovanja. Mislim, da smo se glede na okoliščine kar dobro odrezali. Po končani akciji se bo dalo ven potegniti nekaj dobrih segmentov. Majestic5 so kakovostno dvignili šov. So dobro opremljeni, obvladajo svoje delo in bi z zadovoljstvom še kdaj sodeloval z njimi, ker so tudi drugače kul. Celotno snemanje je bilo zelo zabavna izkušnja. Če bi radi končno razumeli o čem bluzim, kliknite SEM.

Teaser bo gor še 4 dni, nato pa se začne vrteti šov.

  1. “Od Komikaz smo pri tem projektu sodelovali Murč, Mladen in jaz, od stendaperjev pa so na pomoč priskočili še Vanči, Mauhler, Bučan in na koncu še Gašper.”
  2. ” Tin je voditelj oddaje in tudi projekta.”
  3. ” Ime mi ni všeč, a nanj nismo imeli vpliva.”
  4. “Montaža še vedno poteka.”
  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 21.09.2008 ob 13:24 pod Komedija, Mediji, Sketch comedy, Video, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Gofla! Totalno neskončen talk show”
  1. Stric Bedanc - 24.09.2008 ob 08:36
    Stric Bedanc

    Saj se boš navadil na ime, tako kot sem se jaz na Panč :P

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !