PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Priprave, take in drugačne

6.06.2009

Trenutno pripravljam en daljši bit o športu. Šele začel sem in kaže v redu. Izdelava konceptualnih, tematskih bitov je dolg proces, ampak dobra naložba. Zlasti, če gre za brezčasno temo. Enkrat, ko je bit izpiljen, imaš 5 minut materiala v najslabšem primeru. To je kakšnih 15 onelinerjev. Tale bit bo sigurno daljši. Sprobal pa ga bom že na naslednjih dveh nastopih. Konstantno si ponavljam, da je stand-up moj kruh in priprava materiala je nekaj, česar enostavno ne smem zapostaviti.

Kljub temu zadnje dni največ časa posvečam moji drugi ljubezni. Skečem. Pregledujem in preurejam stare, s Komikazami delam na novih. Glavni skeč za promocijo Festivala Panč bo Štafeta. Gre za precej odpičeno idejo, kjer glavni generator smeha ni glavno dogajanje, ampak vmesni absurdi. Za ilustracijo, igro v skeču si predstavljam v smeri Rothovega lika (Ted the Bellhop) iz filma Four rooms. Včeraj sem večji del dneva izdeloval rekvizite za krajšo sceno v tem skeču.

pljuvazobe2.jpg

Jih bo treba še malo obdelati …

vsizobje.jpg

Danes pa grem k Roxu. Z “novajlijo”, kot je Rox poimenoval novopečenega slovenskega stendaperja Roka Podkrižnika, ki je prejšnji teden premierno nastopil v Gromki, bomo preanalizirali posnetke njegovega nastopa in mu kaj svetovali. Enkrat sem jih že pogledal. Rok bo moral pošteno zavihati rokave.

V pripravi so tudi spletne strani. Odločili smo se, da bomo začeli delati na ustvarjanju imen. Več kot dve leti smo znamko Komikaze postavljali pred lastna imena. Scena je dozorela in čas je, da začnemo delati na individuumu. Navsezadnje, stand-up ni skupinski šport. Spletne strani posameznih komikov so logičen korak v tej smeri. Najbrž bom tudi blog preselil tja.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 6.06.2009 ob 11:47 pod Foto, Komikaze tour, Sketch comedy, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Priprave, take in drugačne”
Komentiraj