PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Alice je ful grda od blizu

16.08.2009

Z nastopom v lucijskem Rok baru se je, vsaj zame, nekako začela druga etapa poletne sezone. Etapa, ki bo kulminirala na Festivalu Panč. Po Panču pa se vse takoj nadaljuje: sledijo koprska Oživela ulica, MC Brežice, Buchanologija… pa tudi – Panč v Zagrebu. Sodelovanje slovenskih in hrvaških komikov je namreč obrodilo tudi s prvim festivalom stand-up komedije v hrvaški prestolnici. Vesel sem, da sem med nastopajočimi in danes začnem prevajati material v srbohrvaščino.

Moje poletje je naenkrat postalo veliko pestrejše, kot je bilo videti na začetku julija. Ogromen obisk stand-up eventov na Trnfestu (bil sem na obeh) je samo potrdil dejstvo, da smo že šli čez tisto – “slovenski stand-up?!” Vedno več se piše o stand-up komikih (ko bi le članki bili manj rumeni!), proporcionalno pa se povečuje tudi število haterjev, jasno.

Komikaze smo imeli pomemben sestanek, kjer je prišlo do neizbežnega prestrukturiranja v organizacijskem smislu. Po novem bo več posameznikov vrtelo razvojno kolo, vsak na svojem koncu.

Promocija ljubljanskega Panča je v polnem zamahu. Prejšnji teden smo na Metelkovi posneli intervjuje za prispevek, ki bo kmalu objavljen na Siolu in Planetu. Spet sem bil malo jezen, ker bi lahko vse skupaj izpadlo veliko boljše, če bi le komunikacija bila boljša. Ampak ugotavljam, da je to tako v tem biznisu. Vedno so neki roki, vedno se mudi, vedno so neki nesporazumi in skoraj nikoli ni časa za režijski pristop, ki meni najbolj odgovarja. V intervjuju sem nekaj bluzil o trenutnem počutju (upam, da to skrajšajo ali sploh ne objavijo) in s Teškym izvedel popolnoma nezvajen skeč, ki bazira na mojem najnovejšem bitu o diskotekah.

Ta vikend se je začel s petkovim rahlo bizarnim nastopom pred večinoma opito mladino v kranjskem Mayrju, nadaljeval se je pa z včerajšnjim nastopom v Portorožu. Koncert Jana Plestenjaka s predskupino Sons, v okviru Portoroškega poletja 09. Mene so predvideli vmes, med Sonsi in Plestenjakom, pa sem se zmenil, da vseeno raje nastopim prvi. Bal sem se, da bo po 40 minutah nažiganja folk preveč pijan in razvnet. Zmotil sem se. Med mojim 20 minutnim nastopom so se v resnici šele zbrali v pravem številu. Po Sonsih bi bil boljši trenutek, pa še ognjemet bi imel za zaključek! :) Nima veze, vseeno je izpadlo kar v redu.

Lebdim na krilih novega bita. Rox, Murč, Mauhi in ostali… hvala za pomoč.

Na krajšem oddihu v Opatiji je tudi bilo fajn. Morje, jedi z žara, yamb in spanje na turbomaximusu. Pižama se mi je za smrčanje odkupil z jutranjim seksom.

opatijachristsirsa.jpg

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 16.08.2009 ob 14:04 pod Foto, Komedija, Komikaze tour, Mediji, Slovenija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Alice je ful grda od blizu”
 1. Stric Bedanc - 17.08.2009 ob 23:46

  Bentiš nad rumenostjo člankov o stand upu, potem pa končaš z najbolj možno rumeno novico. Rumeno zaradi golden showerja :mrgreen:

 2. zloba - 18.08.2009 ob 00:28

  hmmm … v bistvu obstajajo stvari, ki jih zvesta publika noče vedet.

  *komentar se seveda navezuje na zadnji odstavek v kombinaciji s komentarjem strica Bedanca.

  Dedci:-P

Komentiraj