PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Punchline (1988)

17.08.2009

Preletel sem, kot to pogosto storim zadnje cajte, TV spored od polnoči dalje, v iskanju konkurence ali dopolnitve nanizanki Battlestar Galactica, ki je že pred tedni postala moja uspavalna tableta, capper dneva. In zagledal Punchline. Na Popu, ob 0:10. Z veseljem si ga bom ogledal še enkrat.

7605-large.jpg

Pozor, sledi par milejših spoilerjev.

Tom Hanks je v tem filmu odigral še eno odlično vlogo. Vlogo Stevena Golda, faliranega študenta medicine, ki se spusti v nepredvidljive vode šovbiznisa, natančneje stand-up komedije. Zelo očitno je, da je med pripravami za vlogo pravilno ugotovil, da gre predvsem za strast, obsesijo.

Tudi scenarist (in režiser) Seltzer je vedel o čem piše. Hrepenenje, živčnost, adrenalin, priložnosti, sokomiki in fast food. Družina? Mogoče, ko se uveljaviš. Zaenkrat pa ali-ali.

Kljub temu, da Sally Field v tem filmu igra enako pomembno vlogo, mi njen lik Lilah ni sedel. No, lik je sicer zelo realen, njena igra prepričljiva, itn., ampak s potekom dogajanj in zlasti z razpletom se enostavno ne izide.

Film poleg kvalitetne drame ponudi tudi precejšnjo količino pristnih scen klubskega stand-upa. Najbolj impresiven in navdihujoč pa je Stevenov nastop v bolnici.

Toplo priporočam.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 17.08.2009 ob 22:26 pod Film, Foto, Komedija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Punchline (1988)”
  1. chuen - 18.08.2009 ob 21:06

    Pa to si ti evo…komedija :-) to je to! :-)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !