PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Set za Panč skozi slike

22.08.2009

Lani sem ga sestavil že tedne pred Pančem. Enostavno je bilo, prehoda sta bila le dva. Letos pa sem se odločil izkoristiti dejstvo, da nastopam v nedeljo, na zadnji dan festivala, in na podlagi vtisov iz prvih dveh dni oblikovati vsebino mojih dvajsetih minut. Upam, da bom imel dovolj časa lepo razporediti krajše kose, ker je to izjemnega pomena. Ni dovolj imeti izbrane bite. Iz njih je treba sestaviti set, ki deluje optimalno.

Vtis prvega dne je ta, da bo dvorišče Ljubljanskega gradu tudi letos polnila predvsem masa ljudi, ki se drugače ne zahaja v stand-up klube in mladinske centre, kjer največ nastopamo. Odzivnost publike je bila navdušujoča (no, Buč na refren “moj kurac, tvoj kurac” ni dobil želenega sodelovanja, ampak to je bilo za pričakovati), obisk ravno tako. 800-900, na oko.

Ekspedicija hrvaških komikov in ekipe šteje 5 ljudi, Domagoju in Marini (oba sta nastopila včeraj) so se pridružili še Lovorka, Vlatko in Goran. Panč je, kot smo že pisali, letos dobil tudi hrvaško varianto, zgodil pa se bo v Zagrebu, 11.-13. septembra. Vse kaže, da bom kljub črtanju nekaterih udarnih bitov zaradi jezikovnih in kulturnih razlik, vseeno lahko sestavil močan set za Zagreb.

Za ljubljanski Panč pa …

Ker gre za največji stand-up dogodek pri nas, kakršnakoli zamisel o preizkušanju novih bitov je v štartu odpadla. No, eno ali dve nikoli prej izvedeni fori imam v rokavu, ampak to je to. Sicer vedno imam v mislih našo zvesto publiko, ki pozna dobršen del mojega repertoarja, toda na Panču jim bom namenil predvsem zadnjih 5 minut in bit o diskotekah. Prvih 15 bodo zapolnili preverjeni biti, ki jih na lanskem Panču nisem izvajal. Naj skozi slike predstavim tiste, ki sem jih uvrstil v ožji izbor:

chan-yan-tak460.jpg

picsportsgeneraliStock_000007997677XSmall.jpg

Its_a_Mad,_Mad,_Mad,_Mad_World_Trailer10.jpg

smGroupofPeopleindifferentOccupations.jpg

dancing_guy.gif

Najbolj me seveda navdušuje zadnji, najnovejši skit, katerega sem izvedel le trikrat, ampak že takoj mi je bilo jasno, da gre za udarni mainstream material.

Lineupi na Panču so takšni, da je vsem komikom jasno, da morajo ponuditi maksimum, če nočejo zbledeti ob konkurenci. Zadnji dan je zaradi Iana in Ala izziv še večji.

Komaj čakam.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 22.08.2009 ob 16:01 pod Foto, Komedija, Komikaze tour, Slovenija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Set za Panč skozi slike”
  1. ema - 7.09.2009 ob 14:07

    Super si bil! Solze so mi tekle v potokih, kitajska restavracija, disko scena, različne službe, priimki,… Res vse čestitke ;)

  2. perica - 8.09.2009 ob 14:28
    perica

    Hvala lepa.

Komentiraj