PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Uočmen (2009)

21.11.2009

No, u glaunem, gledam jas ta filem, ki mi ga je Pižama priporoču in mi urinu dalšo, triurno dajrektors kat verzijo, in pridejo tej tipi, Uočmeni, kao maskirani policaji sleš superjunaki.  To je u bistvu bla prejšnja generacija, ti novi pa niti niso policaji, ampak neki naključni in potomci al kaj jas vem.

In tej stari so se kao fajtali proti banditom, tile novi pa to delajo, tko, bajduej. Bol jih skrbi, da bo usak cajt izbruhnila tretja svetouna, zaradi sranja med Ameriko in Rusijo in to. In ja, use se dogaja tam nekje u osemdesetih, al neki tazga. Ameriki predseduje Nikson, izvoljen je biu, kao, 53566 krat. Lahko bi najdli kašnega Niksonu bol podobnega glumca, ampak dobro.

No, in zgodba začne tko, da en tip skozi okno fukne Komedijanta, enga izmed teh tastarih Uočmenou, ki je drugače kasneje rasturau okoli tudi s tanovimi neki cajta. Komedijant konča ko palačinka na asvaltu in je ceu halo med tanovimi kao, kaj je zdej, nas bo tip use pobiu al kaj? Gdo je sploh ta tip? In te scene. Ja, pa skoraj use pripoveduje ta tip iz nju đenerejšna Uočmenou, Roršak, ki ma ful hudo krpo na faci, ki se po njej nek madež nonstop premika in spreminja obliko, učasih simetrično učasih ne, pa sploh ne razložijo kaj je fora s to krpo in čemu služi. Pa kako tip sploh vidi skozi njo in zakaj se, ko se Uočmeni preoblečejo, kr naenkrat znajo ful bol fajtat. No ja, to je verjetno ta, kao, stripousko-dogmatična scena, superjunaki in to. Kao ni treba, da je use logično al ne vem.

Najbol zajeban med tanovimi je itak ta modri tip, Đon. Staaaaari, tip ga res zmore! Tip se poveča, skrči, teletransportira – to je uno iz Star Treka, bzzzz, sej veš, ne? – sebe in drug folk tudi, kašno stvar učasih rasfuka u prafaktorje samo tko, da roko usmeri! Tip ve use o usem, celo svojo prihodnost vidi. In on ma to bejbo Lori, ki je hčerka od edine bejbe iz prejšnje garniture Uočmenou. To prejšnjo pa je Komedijant enkrat hotu posilit, pa mu ni ratalo, pa mu je useeno pol dala kasneje, in je lih takrat zanosila s to Lori. To zveš bol na koncu filma, ampak nima veze. Komedijant je biu tak bed gaj med gud gaji. Tip umes ustreli nosečo žensko, ki jo je on napumpau u Vietnamu…. aja, u Vietnamu so tudi bli, to sem preskoču. Kao Ameri zmagali Vietnam zaradi njih, posebi zaradi Đona. Neka usporedna realnost, u stilu …

No, u glaunem, ta bejba Lori ni zadovoljna s tem Đonom, čeprav je tip genij genijeu in ma in postavo in komad tiča med nogami. Je pa res, da je tip moder, pa žari pa to, ampak stari, tip se je razdelu u tri identične kopije sebe, samo da jo zadovoli u pojstli, ona pa neki kao jezna, kao da to ni to. Mislim ej, ne me jebat, stari, če se tip razcepi u tri kose zate in ti ni dovolj, pol pa se ustreli, baba fuknjena. Itak je samo iskala izgovor, ki se je zagledala u druzga Uočmena, tega Dena. Den je paketar, tip ma komad keša, ki ga je podedovau, fensi obleko in očala in te scene, pa hudo makino… itak, pleh pička pač.

In pol ga ona zabluzi z njim, tipu se u začetku sploh ne dvigne, ki itak tej jebeni paketarji so usi u kurcu. Pol pa, ko se obleče ženska u lateks in on u kostum, pol se mu dvigne. Fetišist pač, sej ti pravim, stari, tej bogataši gnili…

No, Đon pa užaljen spizdi, ugani kam – na Mars! Ja, na Mars stari, ne se jebat, hahaha, to je to, to je ta stripouska scena, lahko si kr sproti zmišljuješ… Mars, kr neki, hehe! In gor kr sestaulja neko letalo iz kristalou, ki zraste iz tau, u glaunem hude scene.

No, in cela frka, to-uno, levo-desno, Ameri hočejo zajebat Ruse, Nikson totalna pizda, … da skrajšam, še vedno ne vejo gdo ubija superjunake, umes frejmnejo tega Roršaka in ga zaprejo, samo tip se ne pusti jebat u glavo zapornikom. Stari, veš kašna zakon scena, ko enga nigerja prefuka s pladnjom pol pa mu še fritezo strese na glavo! Sej prau, ki uni je kao neki groziu, ki ni vedu s kom se zajebava. Pol ga rešijo Den in ta pleh pička Lori.

Na koncu zveš, da jih je u bistvu pobijau en izmed teh tanovih Uočmenou, ki ga nisem sploh omenu do zdej, jebi ga, pozabu, ta tip je kao nek uiber pameten in hiter, pa ma tako naglauno zadevo ko uni Julij Cezar al kaj je biu. Samo uni je meu vejo od oljke, ta pa ma plastiko. On je fuknu Komedijanta skozi okno in use. Vajdt, Veidt… ne vem kako se izgovori …

Ampak tip je use to počeu zato, ker je hotu rešit človeštvo pred samouničenjem, pa te scene. Zato tudi tip pobije neki milijonou folka. Kao, bo mir med Rusijo in Ameriko, če mislijo, da je use to sranje naredu Đon, skupni sovražnik in to. Pa tip sploh ni imeu nič s tem, use je zasral tapametni Veidt,  ne vem kako se to izgovori… in Đon pristane na to in potem, ko je Roršak jasno povedau, da on ne jebe žive sile in da noče da mir temelji na laži, Đon ga ustavi, mislim ubije. Pa mi je bilo ful bed, ki ta Roršak mi je res biu faca in si ni tega zaslužu. Sej tudi Đon je faca in ga je ubiu, ker je kao morau, samo useeno…

Pol kao ta fora upali in je neki cajta ful mir na Zemlji in to.

Pol pa na koncu nakažejo, da bo neki debeli pejprpušing novinar useeno odkriu pravo resnico, ki bo naleteu na dneunik od tega Roršaka, on pa je use pisau not kaj se je dogajalo in use.

To je itak fora zato, da lahko nardijo drugi deu pa pobašejo še ful keša, sej veš …

Umes je blo še neki zajebancij … npr. s to biušo od Đona, s kiro je biu poročen pred to nesrečo z radiacijo al ne vem kako naj temu rečem …  in tudi po nesreči, pa je pol spoznau to Lori in se zaljubu… ki so ga obtožli, da je s to svojo radiacijo dau raka tej biuši, pa enmu frendu, pa še nekaterim. Pa pol sploh ni blo res, ki je tudi to frejmnu ta Veidt… ampak to ni tolko pomembno. Mislim, da sm ti ful dobro razložu taglaune stvari.

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 21.11.2009 ob 03:06 pod Avtorsko, Film, Komedija, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Uočmen (2009)”
 1. domovoj - 21.11.2009 ob 07:53

  Ful dobro si razložil, ampak naj te potolažim – drugega dela ne bo. ;)
  Film je namreč (takorekoč dobesedno) posnet po istoimenskem stripu (Uočmen, 1986/87) in je zaključena celota. :cool:

 2. perica - 21.11.2009 ob 13:13
  perica

  Tenks, stari, ki sem se ful potrudu.

  Drugače pa … nikoli ne veš, če si bojo kaj nanovo zmislli, denar je sveta vladar in to …

 3. buba švabe - 24.11.2009 ob 15:18
  buba švabe

  No evo, tko bi morale bit vse recenzije napisane! :D

 4. bor - 25.11.2009 ob 21:35

  Hehe, dost dobr zadeta ljubljanščina (upam da je bil to namen :) ).

  Ja, film je doooolg, pa dokaj počasn.

  Veš kaj me zanima, k smo lih pr filmih, si gledal Funny People? Ste res komiki take zgube? Pa zakaj sta mi Stiller pa Sandler tko hudičevo podobna, mogoče k oba skos snemata kake otročje vloge, blah, bo treba spet na kak Stand Up v živo, mi je žal da sm zamudu Pitcherja. Kako kej kaže zimskemu panču?

 5. JUkobokoviko - 26.11.2009 ob 20:25

  Ja hudo tastar men je tud en mudel reku, da bi mogu pogledat ta komad Funny People?
  Kwa pa je tolk hudga not Bor a ti s ga pol gledu al kwa?

 6. bor - 27.11.2009 ob 21:12

  Sem ga gledal, dolg je, clo mal preveč. Občutek imam, da bi se film izgubil v povprečju romantičnih komedij/dram, če ne bi ga reševalo dejstvo da je o komikih.
  Okvirno nekako tako:
  Adam Sandler je uspešen komik, enega dneva mu odkrijejo neko vrsto levkemije, ki se redko zdravi, potem najde “sidekicka” Setha Rogena (ki nekako rešuje zadeve) in se začne nekako odpirat, se opravičevat svoji bivši zaročenki (ki sta še vedno, seveda, globoko zaljubljena). Dokaj klasika recimo, mogoče edino v par trenutkih prikaže “svinjarije” šovbiznisa, recimo sorazmernost plačil nastopajočih in to da boljši najemajo ljudi, ki jim servirajo okvirne ideje za štose, pa ene par for je fajn, so pa bolj onelinerji.

  Aja, pa beseda “zgube” je bila mal prekruta, mišlena bolj v smislu žalostnega klovna.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !