PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Stand-up Jesenice, Slovenj Gradec in Ajdovščina, stand-up delavnice in kanček nostalgije

17.02.2010

Turneja Veliki večer smeha se nadaljuje, po Idriji in Šoštanju sledijo:

Jesenice, 20. februar – Kulturni dom na Javorniku

jesenice.jpg

Slovenj Gradec, 26. februar – Kulturni dom Stari trg

pictures%5Ctown%5C1%5C2005%5C088_04_slovenj_gradec_jedro_61163.jpg

Murč se je že lani odločil, da bo začel z organizacijo eventov v krajih, kamor stand-up komiki redkeje zahajamo. V vseh teh krajih bi praktično vsi stendaperji z veseljem nastopali, toda tam kjer ni aktivnega mladega kolektiva (beri: aktiven študentski klub ali mladinski center) enostavno ni iniciative. Le občasno se pojavi kakšen posameznik ali skupina, kot so mladi Ajdovci iz novoustanovljenega društva DIZMO, ki so me kontaktirali pred kratkim in s katerimi smo se že zmenili za stand-up večer 27. marca v Ajdovščini.

Zato se je Murč lotil organizacije eventov od A do Ž. Najem dvorane, oblikovanje plakatov, kontaktiranje medijev, kontaktiranje lokalnih organizaciji, prodaja kart … vse. Pri tem se trudim, da bi mu vsaj malo olajšal delo, ker mislim, da gre za pomembno stvar. Ob uspehih, ki ga doživljajo Festival Panč in vse večje zadeve, ki so locirane v Ljubljani in Mariboru, se je počasi začelo zapostavljati utiranje stranskih poti, širjenje scene.

Heh… Še danes se živo spomnim, kako navdušeno sem spremljal igralce v komediji Audicija, v derventski športni dvorani. Star sem bil kakšnih 10 let. Ne spomnim se več kdo me je peljal na predstavo (najbrž mama), spomnim pa se, da sem se v gužvi izgubil in se na koncu usedel med neznance. Panika me je grabila vse do prvih besed igralcev. Potem pa sem zaplaval v splošno evforijo in sploh ni bilo pomembno kdo sedi zraven mene. Vsi smo bili ena velika, režeča se masa.

“Kamen gori, val se pjeni… – Jebe se meni!”, uleti igralec v govor soigralca in dvorana zadoni od smeha.

Ker so takšne izkušnje nedvomno vplivale na mojo življenjsko odločitev, ravno nastopi v dvoranah v bolj odročnih krajih me spominjajo na ta dogodek in vzbujajo prijetno misel o predaji štafete. Da med našim nastopom v neki Idriji v publiki sedi nek mulo, ki bo ravno zaradi tega, ker se je Murč v tistem kraju odločil organizirati event, mogoče prvič v življenju pomislil, da bi tudi on rad takole na odru stresal šale enkrat, ko bo velik.

1006.jpg

A propos, Tin in Tešky ravnokar začenjata z delavnicami stand-up komedije, pri katerih bomo izkušenejši stendaperji v velikem številu priskočili na pomoč s koristnimi nasveti.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 17.02.2010 ob 17:06 pod Emo, Komikaze tour, Stand-up comedy. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Stand-up Jesenice, Slovenj Gradec in Ajdovščina, stand-up delavnice in kanček nostalgije”
  1. perica - 25.02.2010 ob 12:32
    perica

    Popravek: Veliki stand-up večer v Slovenj Gradcu bo jutri, 26. februarja ob 20h.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !