PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Carter Chong moment

2.04.2010

O tem, da so Sopranovi ena največjih televizijskih igranih serij vseh časov, ne gre izgubljati besed. Osebno jo poleg čistega filmskega užitka jemljem tudi kot enciklopedijo, priročnik, ki nazorno pokaže, kako je treba ustvarjati like in odnose med njimi. Poleg odlične igre se ravno v filigransko natančno izdelanih likih skriva ključ uspeha serije.

Carter Chong (Ken Lueng) je povsem obroben lik, ki se pojavi le v eni epizodi. V epizodi “Remember When”, kjer v ustanovi za mentalno obolele postane nekakšen vajenec, oz. desna roka Juniorja Soprana. Kljub majhnosti, je vloga tako dobro izdelana, umeščena in odigrana, da enostavno ne more ostati neopažena.

YouTube slika preogleda

En izmed kadrov se mi je še posebej zarezal v spomin. To je trenutek, ko izvemo glavni vir Carterjevih psihičnih težav. Ko se Carter izpove Juniorju. Omenjeni kos na zgornjem videu začne pri 5:45 in konča pri 6:12.

Že ko sem ga prvič videl, sem se popolnoma poistovetil s trenutkom vrelišča. Ko razmišljaš o krivici, ki ti je bila storjena, in enostavno ne moreš verjeti, da je nekdo lahko taka pizda. In takrat moraš zakričati, s celimi pljuči in dvakrat:

YouTube slika preogleda

Ta katarzični trenutek sem poimenoval Carter Chong moment. Posneta z web kamero je zadeva videti bolj bruslijevska. Link pa bo kar uporaben.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 2.04.2010 ob 03:17 pod Film, Video, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Carter Chong moment”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !