PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Lejtli

8.06.2010

Evo, spet je minilo kar nekaj časa od zadnjega obsežnejšega zapisa, ampak to je skoraj vedno pozitiven znak. Pomeni, da imam preveč dela, da bi se ukvarjal z blogom.

Od sredine marca, ko sem nazadnje povzel dotedanje nastopanje, sem izvedel 21 nastopov. Preveč, da bi jih posamezno obravnaval. Stand-up sem v sodelovanju s fanti iz društva DIZMO uspešno zalaufal v Ajdovščini, dvakrat sem nastopil v ljubljanskem KMŠju, vmes sem oddelal precej barskih nastopov, ki velikokrat niso tako zelo prijetni. Ob koncu maja in začetku junija pa sem nastopil na kar dveh zares velikih odrih. Prvi je bil na Dnevu mladosti 2010 v Luciji, drugi pa na predvčerajšnjem finalu šova Slovenija ima talent v Tivoliju. Velika dvorana Tivolija je bila praktično polna, publika pa v ogromni meri kontrastna tisti, ki navadno konzumira stand-up (beri: najstnice in starši). Organizatorji Dneva mladosti so pričakovali 2-3 tisoč norega koncerta željnih ljudi, prišlo jih je bojda 7-8 tisoč.

Nauk z obeh nastopov? Kljub vsem prepričevanjem nikoli več ne poskušaj delati stand-upa v teh pogojih in se z organizatorji zmeni za povezovanje z animacijo! Trpljenje ob in po poskusih izvajanja stand-upa skozi žvižge in kričanje ni vredno tistih nekaj sto evrov.

Aprila smo z Ianom Stoneom posneli promo skeč Hold yourself za Festival Panč, ki se bo letos odvil med 22. in 25. avgustom. Zmontiral sem ga na 80%, čakam še letošnjo CGP, da dodam reklamne napise vanj.

Kar se dokumentarca tiče, že šesti teden pridno snemam vse okrog sebe. Shranil sem že 90GB posnetkov (cca. 18 ur). S tem tempom bom na koncu imel opravka s 170 urami materiala. Ljudje okrog mene se počasi navajajo na pogosto vklopljeno kamero v moji roki. Tudi sam sem se postopoma navadil izpovedovanja vanjo, sprva me je bilo sram, zlasti v javnosti. Ugotovil sem, da so “reportaže” s posameznih dogodkov, ki jih bolj površno posnamem, povsem neuporabne. Snemanje mora biti tako, da zajame dovolj zanimivih trenutkov in omogoči povzetek celotnega dogajanja.

Tako kot mi je v času, ko sem objavljal po 12-13 blogov na mesec, bloganje odžiralo dragocen čas za pripravo na nastope, mi ga sedaj odžira snemanje zgodbe o določenem nastopu. Še slabše je – zdaj žrtvujem čas za koncentracijo tik pred nastopom. Ampak mislim, da bo film vreden vseh naporov. Tudi samo snemanje mi je odprlo nekaj novih perspektiv. Ko se začneš snemati, hitro opaziš področja, kjer je tvoje življenje padlo v nezdravo rutino.

Za pokušino prilagam neobdelan posnetek iz prvega snemalnega tedna. Zajebancija med Komikazami in Ianom v Siti Teatru.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 8.06.2010 ob 13:29 pod Film, Komedija, Stand-up comedy, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Lejtli”
 1. mojcas - 14.06.2010 ob 12:44

  OMG :D Resno razmišljam, da se te bom začela izogibat v velikem loku. Ko strašiš s kamero okoli človek še nekako preživi, ko se pa ta isti človek vidi na posnetku je pa za crknt. :P

 2. perica - 14.06.2010 ob 16:16
  perica

  Samo še 10 mesecev tega.

  :D

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !