PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Life in a day

21.07.2010

Projekt. Ne vem kakšne asociacije vzbudi ta beseda pri vas, ampak pri meni je že zdavnaj občutno izgubila na političnem ali tehničnem pomenu. Ne pomeni novega načrta, ampak nov cilj. Novo okno, nov poskus, nova misija, ki bo moje bivanje nanovo osmislila.

Tako sem danes klikajoč po Youtubu naletel”1” na projekt Life in a day dveh priznanih filmskih ustvarjalcev, Kevina Macdonalda in Ridleya Scotta.

Slednji režiser je bolj znan, a tokrat v vlogi producenta. Zadevo bo režiral Macdonald, podpirata jo giganta Youtube in LG. Gre, torej, za idejo, da ljudje širom sveta posnamejo svoje življenje/interese dne 24. julija 2010 ter posnetke naložijo na Youtube. Iz teh posnetkov bo Macdonald kasneje ustvaril dokumentarec, nekakšno časovno kapsulo.

Tistim, ki redno berete moje zapise, najbrž ne rabim na dolgo razlagati zakaj me je ideja v trenutku povsem prevzela. Fantastična je! Ne gre le za časovno kapsulo in kako zanimivo bo ta film pogledati čez 50 ali 100 let, ker nič manj ne vznemirja znotraj okvirja sedanjosti. Fascinantno bo pokukati v življenja ljudi po vsem svetu. Z njihovim dovoljenjem, iz njihove perspektive. V življenje enonogega narkomana iz Andore, revnega dekleta iz bolgarskega mesteca, ki sanja o tem, da bo nekoč manekenka, mladega novozelandskega poeta, ki je pustil študij medicine in se odločil živeti kot drifter, japonskega dilerja s kompleksom poševnih oči ter obsesijo z Angelo Merkel ali ostarelega profesorja iz Buenos Airesa, čigar hčerka je ravnokar storila samomor. Nekakšna 1000 krat pestrejša, avtorska varianta serije City folk. Uporaba moderne tehnologije in medijev z namenom povezovanja in dokumentiranja najrazličnejšega, najkreativnejšega in najzanimivejšega, kar ljudje po svetu lahko ponudijo dne 24.7.2010.

Fa-sci-nan-tno. Tako z medijskega kot s sociološkega vidika.

Sodeloval bom, le zakaj ne bi? Če že delam “a year in my life” zakaj ne bi za en dan k zadevi pristopil bolj detajlno in naredil naredil “a day in my life” in prispeval k projektu Life in a day?”2” Če se kakšna sekunda iz poslanih posnetkov slučajno prebije med milijoni in prispe v ta veliki projekt, bo to spet en poseben dosežek. Ne bom se ukvarjal s kalkulacijami, koliko šans sploh imam in ali bodo izbranim avtorjem namenili kakšen honorar. Če ne gre skozi, bom vseeno v rokah imel kratek film, ki bo tako samostojen izdelek kot odličen vzorec celoletnega projekta. WIN-win. Toda najbrž bi sodeloval tudi če stvari ne bi tako sovpadale.”3

Pred nekaj urami je uletel Murč in sem mu razložil za kaj gre, pa je takoj bil za. Pet minut pogovora na temo in ideje so že letele v vse smeri. Tudi on je človek, ki mu vsak nov projekt nanovo osmisli življenje. Upam le, da med snemanjem ne bo preveč nadležen. Želim mu, da bi ponovno našel poželenje do žensk in mene pustil pri miru. Sva frenda, ampak vse ima svoje meje.

Dopisano: 30.11. 2010: Niso me izbrali. Ta projekt je kr neki.

  1. “Težko ga je zgrešiti, izpostavljen je kot glavna stvar in bo najbrž vse do 24.”
  2. “Stavek je smiseln, sem večkrat preveril.”
  3. “Tole se bere: sodeluj tudi ti, ampak sej štekaš, ne?”
  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 21.07.2010 ob 21:43 pod Avtorsko, Film, Komedija, Video, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Life in a day”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !