PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Brokeback Romunija

5.09.2010

Danes greva z Murčem v Romunijo. Do Kikinde z vlakom, potem pa čez Romunijo s kolesi, ki ju do tja nosiva v škatlah. Kolesarila bova malo več kot 1.000 km, do delte Donave in Črnega morja. Zakaj? Zato, da je življenje bolj zanimivo.

Vmes bova snemala dokumentarec, ki bo prikazan na nacionalki, če bo le zadostoval vsebinskim in tehničnim standardom, a to je cilj, ki je bil določen kasneje.

Prvotno je Murč pomislil: “Kaj če cel september žulim rit na kolesu, jem kot vrabec in spim v šotoru ali poceni hostlih v državi, ki ni ravno pogosto na turističnih razglednicah?” in me vprašal: “Bi tudi ti?

“Absolutno!” Na takojšnjo privolitev je vplivalo to, da sem ravno takrat po naključju poslušal Melodrom. Na pot sva se avgusta nameravala fizično pripraviti, a se nekako nisva.

Če bo šansa, se vmes oglasim na blogu, a mislim, da bo naslednja objava šele oktobra, ko bom primerjal telesni stanji prej in potem.

Prej

Teža: 86 kg
Bolečine, poškodbe: Jih ni.
Kolesarska kondicija: Sposoben prekolesariti od križišča
Litostrojske in Celovške do Prešota, včasih tudi brez postanka v Tivoliju.

The route:

 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 5.09.2010 ob 03:04 pod Emo, Film, Foto, Mediji, Slovenija, Vse. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

16 odgovorov na “Brokeback Romunija”
 1. Ivan - 5.09.2010 ob 08:29

  Zdaj je kar je – ampak nekako ne verjamem, da bosta prišla na cilj.

  – odpadle vama bodo riti
  – pokradli vama bodo kolesi in slikmašine
  – zbil vaju bo tovornjak (bognedaj)

  Bil sem kar nekajkrat v Romuniji – pa mi je za vsakič posebej žal.

 2. simon - 5.09.2010 ob 09:10

  a se ti šališ!!??!!

 3. matej - 5.09.2010 ob 09:12

  Prijetno doživetje vaju čaka, ampak a ni to bolje storiti sredi poletja, zdej je že hladno?
  Spominjam se filma od Schon Penna, nazaj v divjino, kjer je eden gimnazijc z polno ritjo zelel živeti svobodno, stran od reklam in prikrojenega načina življenja, končal je shiran in umrl v naravi, ni bil kos preživetju v naravi, tudi njemu se je zdelo, da bo življenje bolj zanimivo, če bo šel na takšno avanturo…, skratka morš vedet kaj počneš ali na kratko, moraš imeti znanje.
  lp

  matej

 4. Milan - 5.09.2010 ob 09:22

  Srečno pot. Nekoč sem si tudi sam privoščil kolesarske podvige, danes mi pa ne znese več.

 5. chef - 5.09.2010 ob 09:50
  chef

  Srečno pot! Ravno urejam en potopis iz Romunije. Fajn se bosta imela!

 6. JC - 5.09.2010 ob 10:03

  Upam da se hecaš, kar se tiče kolesarske kondicije, ker to ni hec.

 7. fetalij - 5.09.2010 ob 10:03

  srečno! sliši se super :) )

 8. Milenči - 5.09.2010 ob 13:51

  uf…takoj bi šla z vami…
  :-)

 9. Alex van der Volk - 5.09.2010 ob 15:29
  Alex van der Volk

  Upam da se v Braili ne bosta znašla sredi noči. Tam sem lani od treh zjutraj do šestih spal na železniški postaji…in občutki niso bili ravno prijetni, hehe. Drugače pa odlična avantura, upam da vmes najdeš kaj časa in se javiš

 10. Alex van der Volk - 5.09.2010 ob 19:44
  Alex van der Volk

  @matej: Zgodba Chrisa McCandlessa je bolj zapletena kot je videti na prvi pogled. Malo stran od televizije in preberi knjigo, morda ti bo malček bolj jasno kaj se je dogajalo v njegovih mislih, zakaj se je odločil za kar se je odločil in čeprav je umrl zaradi pomanjkanja izkušenj, je bil daleč od razvajenega mulota, ki bi zgolj silil v nesrečo.

  @Ivan: In zato ker si bil nekajkrat v Romuniji in ti je bilo vsakič posebej žal (samo po sebi se postavlja vprašanje zakaj si torej sploh več kot enkrat silil tja), si nek dejavnik kakšna je ta država in kaj se jima bo zgodilo? Smešen si. V Romuniji sem bil tudi sam trikrat. Leta 2001 v Bukarešti, leta 2007 v Temišvaru in lani prek cele države (samo v tem primeru na štop). In kaj lahko rečem? Da sem spoznal kup prijaznih ljudi, ki so mi mnogo povedali in bili pripravljeni pomagati, jedel dobro hrano za zelo nosne cene in niti enkrat samkrat (za razliko od Albanije in Bolgarije) nisem pomislil da bi mi kdorkoli hotel karkoli ukrasti. Če boš hiši ogledal pomahal z repom, bo hiša ogledal pomahala nazaj, oz. kar boš dajal, to boš dobival. Če greš nekam s strahom in predsodki, se bodo predsodki izkazali za resnične. Če verjameš, da ljudi ne moreš soditi po narodu, ampak zgolj vsakega posebej in da so ljudje v bistvu dobri, boš prišel peš (ali na avtoštop, kajpada), tudi na konec sveta.

 11. Ivan - 6.09.2010 ob 06:48

  @Alex van der Volk : Skoraj gotovo je, da se bosta izognila vsaj eni moji črni napovedi. Če jima ukradejo kolesi ju ne bo zbil tovornjak in obratno. Torej me ne jemlji tako resno (dobesedno).
  Tudi odgovor na tvoje vprašanje se ponuja kar sam. Ker sem moral – za ljubi kruhek.
  Pa še moje vprašanje: Si v Bolgariji in Albaniji preveč opletal z repom?

 12. Alex van der Volk - 6.09.2010 ob 11:51
  Alex van der Volk

  @Ivan: Tvoj komentar ni zvenel kot da ga ne gre jemati preveč dobesedno. No, morda pa jaz nimam smisla za humor, kar je ravno tako precej možno.

  V Albaniji in Bolgariji sam enostavno nisem bil pripravljen na nekatere stvari, poleg tega pa mi je predvsem utrujenost zaradi vročine nekoliko zameglila jasno presojo, zato sem nekoliko zašel v težave, ampak vseeno nič kaj posebno tragičnega. Če te zanima kaj več si vabljen tudi na moj blog, kjer to pot opisujem (sicer bolj počasi, ampak vendarle)

 13. Laure - 7.09.2010 ob 09:16

  Perica je kot vedno skrbno načrtoval kako ne bo načrta niti za ta podvig :) Kdor ga pozna ve, da je fant sposoben vsega, razen resnih priprav na izzive, kar je tudi razlog, da mu bo uspelo!

 14. perica - 10.09.2010 ob 22:11
  perica

  Zdravo vsem! Hvala tako za dobre zelje kot za cinizem, ki je oba res nasmejal. Trenutno sva v Devi, 235km od starta.

  Murc je telesno cisto ok, meni je prvo slo levo koleno zaradi napora, zdej pa desni glezenj zaradi zajebancije.

  Noro! Sibanje s kolesi po totalnem dezju, kamioni svigajo 15cm mimo … adrenalin. Narava in vasice za natrpat v zepe in podozivlkjat ob depresivnih dneh. Edino klanci mi ne sedejo, jebo ih ko ih je izumio.

  Zaenkrat ene same slabe izkusnje nimava z Romuni, folk prijazen in zelo pripravljan pomagat. Se boljse kot v Srbiji.

  Hrana stane 40-50% manj kot v Sloveniji, ce si vegi ali ce ne maras mocne hrane v Romuniji malo najebes po tej plati.

  Pa :)

 15. Laure - 21.09.2010 ob 08:38

  Dobil sem informacijo, da sta Perica in Murč prispela do delte Donave kjer sta kolesa prevarila v gliser in šibala po reki.

 16. Ivan - 21.09.2010 ob 20:11

  Sej sem vedu, da bosta ostala brez koles! :)
  Bravo fanta!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !