PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Na pol poti poberem dremajočo mačko

13.11.2010

S snemanjem filma sem na polovici. V začetku aprila, mesec dni pred koncem snemanja, nameravam začeti s predpripravo za montažo. Skrekan Vegas, ki ga uporabljam več kot leto dni, je začel štrajkat. Treba se bo spomniti kakšnega boljšega načina. Tako kot se bo treba domisliti sistema za pregledovanje in selekcioniranje posnetkov, racionalizacijo časa. Ne morem si privioščiti treh mesecev nenastopanja.

Kamera mi je pred kakšnim mesecem med delovanjem začela puščati čudne zvoke. Zveni kot predenje mačke, ki drema v ohišju. V ohišju kamere mislim. Mačke jih nimajo. Ohišij. Pa tudi kamer ne.

Razmišljal sem, da bi jo nesel na reklamacijo, ker mi je padla na beton samo dvakrat. In po enkrat na ploščice in tapison. Ali pa da bi kupil identično novo kamero, tole pa podaril nekomu. Pa sem si premislil. Naj proizvaja zvok mačjega dremeža. Tako ne bo več le sredstvo, ampak tudi element zgodbe. Sem jo obljubil Saši Staretu, dobi jo takoj, ko posnamem zadnje kadre za film.

Včeraj je Murč šel z mano v Trebnje. Imel sem 45 minutni solo nastop in še kar popušil. Z najboljšim materialom. They just weren’t into me. Super je, da je Murč vse to zelo lepo ujel. Naj se vidijo vse plati. Obvezno moram angažirati Murča še nekajkrat za podobne naloge. V prvih šestih mesecih sem nabral tone posnetkov nastopov in folka okrog mene iz moje perspektive. Manjkajo mi predvsem posnetki mene off stage. Ko se na dan nastopa vrtim kot muha brez glave. Ko grem na burek, ker je to časovno najbolj ekonomično. Ko gledam kolega, ki nastopa in obenem živčno pogledujem po publiki, v želji da začutim utrip. Vse te stvari posnete le iz moje perspektive izpadejo kot pogled skozi cev, da ne govorim kako nepraktično je posvečati se snemanju, ko bi se moral koncentrirati na nastop.

Ob gostovanju Trickyja v Kinu Šiška sem izkristaliziral uvodno špico, ki bo nekoliko zlovešča. V Sopranos slogu. Trickyjeva mešanica žanrov povzroča fleše, ob katerih se mi cedijo montažerske sline.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 13.11.2010 ob 15:09 pod Avtorsko, Film, Komedija, Stand-up comedy, Video. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Na pol poti poberem dremajočo mačko”
 1. murch - 14.11.2010 ob 12:31
  murch

  Lej tastr pri filmih je tko, da maš več različnih žanrov pa tko. Če boš tapal iz rokce bo pač filmček takšn, da bo tapan iz rokce, pa tko. Ko jebe une kmetavze, ki ne štekajo, swašta mislem.

 2. » Na pol poti pobere dremajočo mačko Murch - 14.11.2010 ob 12:51

  [...] sem zapisnik, potem pa sem videl, da se je PERICA že kak dan pred tem lotil podobne teme. Pomislil sem celo, da zapisa nebi objavil, potem pa sem [...]

 3. kamazov - 14.11.2010 ob 14:09

  mene čudi da ti lahko popušiš… pa misliš da si bil ti “tisti” al publika/plac/feeling?

  če rabiš nekoga da te snema pred nastopi ali kak kader iz publike, preden stopiš na stage, vbistvu kar ti pojmuješ pod off stage… bi se javil iz čistega entuziazma, če je problem najt nekoga (al ti pač do sedaj to ni padalo na pamet)

  moj fotoaparat pa ravno tako spušča čudne zvoke, ko ga preklopim v način za snemanje posnetkov… je pa Sony-ev, mogoče je to kak njihov “easter egg” :D

 4. perica - 15.11.2010 ob 01:17
  perica

  Vsak popuši. Komiki niso Supermeni. Sej tale se ne uvršča med Top 10 pušion, ampak ravno zato, ker pogoji niso bili slabi, sem s 3/10 bil zelo sfrustriran.

  Ni problem najt frenda, da snema, fora je v tem, da če človek nima filinga za kamero, za kader in trenutek, so posnetki brezvezni.

  Ampak kul, če bi šel kdaj zraven, te bom kontaktiral na mail.

  Ni Sony, je Praktica 10.1

 5. PERICA » December to remember - 24.12.2010 ob 13:50

  [...] preleval občutek, da sem del nečesa zgodovinskega. Vse kaže, da bom kamero moral zamenjati, ker mačka po novem žre [...]

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !