PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Video jota

4.06.2011

Apzejt on zi muviz …

Murč je film Romunski tempo postopoma izpilil skoraj do konca (pomagal sem mu le 5%). Enourni izdelek sva dostavila na RTV, kjer čaka sojenje, a kaže mu precej bolje kot Mladiću. Jasno, treba bo še kaj izločiti, poštelati napise, dodati glasbo in narediti audio mix, a glede slednjega od štarta računava na RTV mojstre.

V montažo filma Leto sem vložil že prek 60 ur dela, a pravzaprav je film, ko pišem te vrstice, še vedno blizu točke 0. Zmontiral sem namreč intro špico, kar je bilo zabavno, ker je na glasbo in je podobno ustvarjanju video spota. Pa tudi jasno vizijo sem imel, kako naj bi izgledala, še preden sem se lotil posnetkov. Teden dni nazaj pa sem se lotil pregledovanja in sortiranja te enormne 70 urne mase. Gadno je. Kot bazen jote. Tudi če jo imaš rad, žlica je ena sama in želodec tudi.

Kljub temu, da je fajn videt vse te izjave in situacije, ki sem jih že pozabil, je tega toliko, da še vedno ne vem, kako povedati zgodbo na način, da noben izmed odlično ujetih trenutkov ne ostane zakopan v datotekah. In kako brez odvečnega izgubljanja časa izbrati med petimi obiski staršev, med desetimi basketi, med petnajstimi henganji s frendi in med stotimi nastopi?

Vest mi nalaga naj gledam posnetke toliko krat, dokler se zgodba ne izkristalizira, a to je seveda utopično. Do 7.7., ko bo (že potrjena) premiera filma na Festivalu Lent je le mesec dni, med tem časom pa imam 6 nastopov. Biće gusto.

Iznašel sem način, kako vsaj deloma po hitrem postopku priti do bistva: medtem ko pregledujem vse in nalagam prvo 30 urno selekcijo na timeline, vsak segment, ki se mi bo zdel odličen za film, bom sproti zmontiral na 90% in tako na koncu dobil kakšni dve uri top materiala, ki rabi le fino obdelavo. Manj izgube časa bo, če v zaključni fazi odvržem polovico na ta način že zmontiranega, kot da v neskončnost pregledujem vse posnetke.  Pri izhodišču, ki ga imam, pa se zgodbo itak lahko pove na 1000 načinov, noben izmed njih pa ne more zajeti vsega.

Naloga je kljub tej domislici zelo odbijajoča, produktivnost je majhna. Vse počnem, samo da ne bi pregledoval/montiral. Marca mi je Murč naredil par fotk”1” za plakat filma. Mislim, da tale kar dobro povzame bistvo.

 1. “Prejšnja objava je bila nusprodukt.”
 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 4.06.2011 ob 18:00 pod Avtorsko, Film, Video. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

7 odgovorov na “Video jota”
 1. boris m. - 5.06.2011 ob 18:07

  čao, obetavna ideja, upam da bo film na ogled tudi v kopru, morda na obnovljenem ceu smeh kot upgrade dogodka. priznam da se je tudi meni motala po glavi ideja, da bi se posnelo kaj o zakulisju stand upa.

 2. perica - 5.06.2011 ob 21:29
  perica

  Zdravo Boris, long time no hear :D

  Leto je amaterski projekt, zelo subjektiven in avtobiografski. Placa za nek objektivnejši, širši pogled na sceno je veliko. Zaenkrat je zelo malo dokumentiranega, ampak v preteklem letu sem se pogovarjal z več filmarji, ki se jim plete po glavi ideja o različnih načinih dokumentiranja stan-dup scene. Razvoj urbane kulture je privlačna tema.

  Prikazoval ga bom po mladinskih centrih in študentskih klubih, o projekcijah pa bom obveščal na blogu.

 3. simon - 8.06.2011 ob 09:04

  7.7.2011?
  s r e č n o!

 4. tyschew - 11.06.2011 ob 13:22
  tyschew

  to se čaka. :) ) srečno!

 5. mojcas - 11.06.2011 ob 15:58

  Dajmo, Perica, mi navijamo zate, ti zmoreš! :D
  Sicer pa komaj čakam oba filma, ker bomo verjetno pokali od smeha.

 6. PERICA » 2013 - 12.01.2014 ob 19:54

  [...] the down side, zaključil sem s projekcijami filma Leto, ker se je izkazalo, da ljudi podobni fimski večeri preprosto ne zanimajo. Kljub temu, da sem ga [...]

 7. andrej - 3.10.2015 ob 00:30

  se da film leto še kje ogledati? :) lpa

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !