PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Skopje drugič in Zimski Panč prvič

27.02.2012

Z  zamudo bom z nekaj besedami pospremil dogodka iz naslova.

O makedonskem fenomenu sem že pisal. Tokrat sva se v Skopje odpravila le midva s Tinom. Žarko Dimitrioski, organizator vseh večjih stand-up dogodkov v Skopju je nama zaupal, da mu je žal, da ni boljše izkoristil splošnega navdušenja Makedoncev nad Balkan stand-upom ob novem letu 2011. Končno sem dojel skrivnost uspeha tistega projekta. Zdaj že bivša tv hiša A1 je imela gromozanski 35% delež gledanosti v Makedoniji. Trenutno si ga delijo 4 druge televizije, ena izmed njih je snemala tokrat.

V Makedoniji ljudje trenutno povečini zares težko živijo. Mnogi pravijo, da se ne spomnijo večje revščine. Taksisti, blagajničarji, natakarji, receptorji. Vlada je uvedla navodila o varčevanju z elektriko, nekateri jih bojkotirajo, a kljub temu je marsikateri blok nenavadno temen. Ljudje se težko odločajo odšteti denar za kakršnekoli vstopnine. Navdušenje zaradi (po Žaretovih besedah) manj uspešnih stand-up poskusov domačinov je nekoliko pojenjalo, toda vseeno so dogodki, ki jih Žare dela v Klubu 69, dobro obiskani. Pred nama sta v istem klubu nastopali skupini iz Srbije in Hrvaške. Tokrat pa je spet bila tam tudi televizijska ekipa. To pomeni: a) večji domet in prepoznavnost, in b) they gonna kill our material – again.

Bilo je minus 9 in kupili smo konjak v sosednji trgovinici, v kateri je bilo prijetnih minus 8. Odločili smo se za podaljšano zadrževanje v hotelski sobi. V nekem trenutku pred polnočjo je zazvonil telefon. Iz recepcije so sporočili, da se gostje iz sosednje sobe pritožujejo nad hrupom.

YouTube slika preogleda

Šov je izpadel odlično. Ljudje so nažalost spet stali, ampak, kot rečeno, dvorana je bila polna in to je vedno dober recept za uspešnost. Atmosfera se je konstantno stopnjevala in kulminirala z zaključno točko – Pismom, ki mi ga je Žarko prevedel in pomagal prilagoditi za Makedonijo.

YouTube slika preogleda

Še pred Skopjem pa se je zgodil Zimski Panč. Stand-up se je zahvaljujoč Tinu naselil v Cankarjev dom. Na poletnem Panču sem nastopil vsakič, tokrat pa prvič na zimski različici. Občutek je bil fenomenalen. Polna Linhartova dvorana. Prvo Jezus, potem pa še klasičen 15 minutni set s Pismom na koncu. Folk super. Bradat gospod v prvi vrsti se je poleg vesem razumljivega pančlajna “Hvaljen jaz!” nebrdzano glasno nasmejal tudi na “Zdravo in smrt fažizmu!” Hecno kako veliko lahko pomenijo take podrobnosti. Ne spomnim se kdaj sem med nastopom nazadnje imel tako dober grip. Vse je šlo tako, kot sem si zamislil.

Takoj naslednji dan pa spet za plug. Eppur si muove, eppur si muove!

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 27.02.2012 ob 13:56 pod Avtorsko, Komedija, Slovenija, Stand-up comedy, Video. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Skopje drugič in Zimski Panč prvič”
Komentiraj