PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Festival Panč 2012

1.08.2012

Bliža se Panč!

Torej, letos bo Panč trajal od 21. do 24 avgusta. Tinu in Teškemu je letos uspelo pripeljati eno večjih imen med trenutno aktivnimi stand-up komiki v svetu, Avstralca Steva Hughesa. Prvič bosta na Panču nastopila tudi Slon in Sadež, domači duet, ki je po mojem mnenju v zadnjem desetletju ponudil veliko zares kvalitetnega humorja. Mogoče celo največ.

Obetajo se tudi nastopi jugoslovanskih polbratov, ki še niso nastopili na gradu, priporočam prav vse.

Mene na poletnem Panču letos ne bo, pa so me organizatorji zaprosili, da razložim zakaj. Razlog je preprost. Tin je pred štirimi leti rekel, da če Urški Žolnir uspe osvojiti zlato v Londonu, Sari Isakovič pa ne, bom lahko nastopil. Tešky je nato dodal, da če hočem nastopiti, Sara Isakovič ne sme priti niti v finale 200m prosto ter da mladi lokostrelec Štrajhar mora izpasti v prvem krogu. Do tukaj vse prav in vse bi se izteklo v redu, če ne bi na koncu oba poudarila, da Žolnirjeva mora finalno borbo dobiti z ipponom ali yukom. Urška pa jo je, kot vemo, dobila z waza-arijem in mi s tem, nevede, onemogočila nastop. Ampak naj ji bo.

Šalo na stran, manjkal bom, ker manjkata tudi Vid in Ivan. Vsi trije namreč snemamo gay pornič z naslovom “Gremo mi po svoje – v troje”.

Marine Orsag prav tako ne bo na Panču, ker bo režirala.

Ok, ok …

Dejstvo je, da sem letos nastopil na Zimskem Panču in tam ponucal 25 minut materiala, ki ga predhodno na Pančih nisem izvajal. Od marca sem se trudil spravit skupaj kaj novega, hodil na open mic večere in poskušal z novimi idejami, ampak enostavno nisem bil zadovoljen s tem, kaj se je izcimilo iz njih. Na Panču naj bi predstavljali najboljši material iz preteklega leta, ne pa tisto, kar ti je uspelo spacat v zadnjih par mesecih.

Poleg tega je en kup domačih komikov, ki si močno želijo nastopa na Panču in je rahlo nefer zasedati mesto na festivalu zgolj na račun lovorik ali prijateljstva z organizatorji.

Prilagam posnetek iz Zimskega Panča (vklopite podnapise s CC, ker je zvok švoh). Se vidimo na naslednjem Panču ali kaj vmes!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 1.08.2012 ob 16:58 pod Komedija, Slovenija, Stand-up comedy. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Festival Panč 2012”
 1. Tyschew - 1.08.2012 ob 17:31

  Dober posnetek z zimskega :)

  Sicer pa clever … resnico, ki se ne zdi ravno verjetna, umestiš med neko res neverjetno varianto in nekaj, kar se zdi resnica … bo še kdo res verjel v to, da nisi zadovoljen z letošnjim materialom. Ampak pričakujem trailer, res. :P

 2. Linda - 3.08.2012 ob 00:56

  Perica,

  sicer ne poznam nikogar osebno :) , vendar mi je iskreno žal, da te letos ne bo na Panču. Veselila sem se tebe, Jonasa, Šariča, Domagoja, … odlična novička sta Slon&Sadež … in drugačen text od tebe nebi pričakovala :D m je pa res da tujih komikov ne poznam … upam, da bodo kuuul
  Upam, da čiiiiiimprej spacaš novi material …
  … iskreno, raje tebe poslušam s starim materialom, kot pa … no, ne bomo o imenih :) ampak Tin, Lucija, Jernej, tud Pižama … zeeeeeeeeeeeeh
  Nisem žaljiva … ampk … uapm, da razumeš in čimprej spacaš novi skeč

 3. prisoje - 11.08.2012 ob 00:35

  ej perica najprej pohvale za vse nastope in vložen trud za nastajanje materjala. mislim da ni minil nastop ne da bi se režal ko budala.. take rabmo, ne pa naduvane vsevedneže..

  sicer respect tudi ostalim, za katere pa mam filing da se bolj napajajo iz feedbackov folka kot pa verjamejo svojim foram..

  dobro furaš, bravo, ma vidi se ti da si narjen za to…

 4. perica - 24.08.2012 ob 14:38
  perica

  @tyschew

  :)

  @Linda

  Pri humorju je treba bit previden s kritiko tistih, ki niso po tvojem okusu. S komiki je kot s čevlji. Enim so všeč eni, drugim drugi. Najbolj iskani so tisti, ki so všeč mnogim. Ampak z uporabo vsi, brez izjeme, smrdijo.

  @prisoje

  Hvala za podporo. Kaj naj rečem … trudim se in furam stvar tako kot se mi zdi prav. Na trenutke mi zmanjka inspiracije, motiva, ideje, ampak to je samo obdobje polnjenja baterij. Že pred devetimi leti mi je bilo jasno, da sem v pripovedovanju našel svoj poklic in ustavljanja ni.

  Hvala vsem za laskave besede.

Komentiraj