PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

Stari, umrl sem! ali Talking funny po jugoslovansko

17.06.2013

Ljubitelji stand-up komedije, zlasti oboževalci in sledilci komikov vpletenih v projekt Talking Funny (Gervais, Seinfeld, Rock in Louis CK), so si ta predlanski video izdelek  povečini že ogledali.

Gre za preprost koncept: štrije komiki se pred kamerami pogovarjajo o komediji. Če se prav spomnim, je Gervais (vodja projekta) v nekem intervjuju povedal, da so posneli 4 ure pogovora in ga v montaži zreducirali na 50 minutni izdelek.

YouTube slika preogleda

Stari, umrl sem! je v svojem bistvu in namenu enak projektu Talking funny in podobnim pogovornim šovom. Komunikacija med stand-up komiki, kakršna navadno poteka v zaodrju, v avtu, v baru. Naslov je dvopomenski, sugerira tako pretirano oceno smešnosti nečesa, kot pretirano oceno lastnega neuspeha na odru, ki jo komik v navalu samopomilovalnosti pogosto nameni sotrpinu.

Razlika je predvsem v tem, da bo snemanje potekalo pred živo publiko (30. junija na stand-up odru festivala Lent) in da bo pogovor potekal med 5 komiki. Vsebinsko se bo prav tako nekoliko razlikoval, te razlike so nujne in izhajajo iz dejstva, da je vpletena živa publika. Živa publika, ki bo, če bomo komiki zahajali pregloboko v le nam zanimive strokovne debate, kaj hitro postala odhajajoča živa publika. Zato bo delež anekdot večji in delež kako-nastaviti-setup-da-ni-hack-in-podcenjevalen-pa-da-je-vseeno-dovolj-jasen manjši.

Zadevo bom povezoval jaz, na odru se bodo pojavili še Peđa Bajović, Srđan Jovanović, Domagoj Pintarić in Tin Vodopivec, vse skupaj pa je omogočil Slavko Škvorc, producent odra Vetrinjski dvor. Šov bo posnet s tremi kamerami in bo na netu predvidoma jeseni. Vabljeni k ogledu.

  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 17.06.2013 ob 21:41 pod Slovenija, Stand-up comedy, Video. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Stari, umrl sem! ali Talking funny po jugoslovansko”
  1. bralec vinko - 1.10.2013 ob 20:10

    kako kaže z montiranjem? :P

  2. perica - 3.10.2013 ob 00:08
    perica

    Zaenkrat slabo, ker niti posnetkov še nisem dobil v roke. Pa tudi, če bi jih, ni cajta za montažo trenutno …

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !