PERICA JERKOVIĆ

Comedian and šlager singer

« | | »

ZARUBLJENO

1.09.2015

Cel teden se mi je vleklo čudno slabo počutje. Rahlo povišana temperatura, ki jo zamenja glavobol in nato zobobol. Čuden cikel.

Prvič po dolgem času se namesto na dopoldanske vaje v Sititeatru odpravim domov. Vstopim, spustim rolete in se uležem na posteljo nad katero visi slika z motivom jezera. Akril na platnu. Avtor yours trully. Naslikal sem jo v nekem obdobju depresije, da mi vzbudi tisti občutek prvinskega veselja v trenutku, ko vzletiš s pomola in čofotneš v sladko vodo. Meni je ljuba, dvomim pa, da bi jo likovni kritik ocenil na kaj več kot je vredno neposlikano platno.

Na tablici zavrtim Luzarjev film Srečen za umret. Že dolgo ga nameravam pogledat, ampak nikoli ni časa. Kliknem na sedmo minuto, tam sem ga ustavil enkrat julija. Počasni svet upokojenca, ki ga dočara Evgen Car, deluje pomirjevalno, meditativno.

Po treh minutah filma zvonec. Glavobol je v sekundi nazaj. V boksaricah odprem vrata. Rubežnika.
Ne otrpnem, ker nista prva. Najemodajalec ima finančne težave že nekaj časa. Odpojem pesmico o tem kako smo podnajemniki in kako najemodajalec živi drugje.

“Lahko ustopiva?”

“Lahko.”

En se usede za mizo, drugi začne lepiti ZARUBLJENO po pohištvu in elektroniki. Ena nalepka se hitro znajde na našem televizorju.

“Hej, to ni njegovo! Ta TV sem kupil jaz!”

“Glejte gospod, mi ne moremo vedeti tega. Postopek je tak, da mi zarubimo vse kar je v približni skupni vrednosti dolga. Potem pa vi lahko z računi na sodišču dokažete kaj je vaše”, mi razlaga in tala nalepke. Eno na moj prižgan prenosnik, drugo na prižgano tablico, malodane Evgenu na čelo.

“Kaj? A vi to resno? Jaz rabim ta komp za delo, zdaj, takoj!”

Zraven pomislim, da bo Triki mogoče moral biti uspavan brez vlakcev in risanke na tablici. Ampak to ni tak problem, večji problem je nalepka ZARUBLJENO na postelji.

“Tak je zakon.”, reče rubežnik št. 1.

Po nekaj minutah neprijetne tišine, ki jo prekinjajo kratka vprašanja in še krajši odgovori, doda:

“Glejte, do 15h vam damo čas, da se zmenite z najemodajalce, ker mi ga ne dobimo na telefon. Potem pa pridemo po stvari. Opcija je, seveda, da vi plačate dolg, pa se vam potem to povrne skozi najemnine.”

Odideta. Takoj poslikam račun in nalepke in jih v MMSu opremljenim s pripadajočimi klicaji pošljem najemodajalcu. Žena, ki ima občutno manj potrpljenja z njegovim jebivetrstvom, ga kasneje dobi na telefon in mi sporoči, da se ni oglašal, ker bojda leži v bolnici. Je bojda imel infarkt. Dejanski ali priložnostni, lahko le ugibam.

Plačam prek neta. 1711€.

Smeh pride šele na koncu, ko podrobneje pregledam rubežnikovo cenitev.

Slika, motiv jezera:  500 450€
  • Share/Bookmark
 

Avtor perica, zapisano 1.09.2015 ob 14:07 pod Avtorsko, Komedija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “ZARUBLJENO”
  1. simy - 3.09.2015 ob 07:58

    Ha! Dobra. :D (in prepričljiva)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !